Eveniment

Peste 5.600 de persoane au fost amendate pentru că au încălcat măsura privind restricţionarea ciculaţiei. Valoarea totală a sancţiunilor depăşeşte 7 milioane de lei

Peste 5.600 de persoane au fost amendate pentru că au...

Autor: Adrian Bujoaica, Otilia Serescu

26.03.2020, 11:21 586

Un număr de 5.621 de persoane au fost amendate la nivel naţional pentru că nu au respectat măsura restricţionării circulaţiei. Valorea totală a amenzilor este de 7,4 milioane de lei, anunţă Poliţia Română.

La nivel naţional, peste 12.000 de poliţişti au făcut filtre în toate oraşele din România pentru a verifica dacă românii au declaraţii pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator privind deplasarea, potrivit sursei citate. Aceştia au fost sprijiniţi şi de militari.

În total, 5.621 de persoane au fost amendate de miercuri de la ora 12.00 pentru că nu au respectat măsurile restricţionării circulaţiei. Valoarea totală a amenzilor date este de 7.404.297 de lei.

Ordonanţa Militară nr.3 care a intrat în vigoare de ieri prevede ca românii pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la locul de muncă, pentru a avea asistenţă medicală care nu poate fi amânată, sau pentru aprovizionare. Cu toate astea, pentru aceste motive, toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere privind motivul deplasării sau adeverinţă de la angajator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO