Eveniment

Peste 60% din companiile din România susţin că nu găsesc candidaţi pentru posturile scoase la concurs

Peste 60% din companiile din România susţin că nu...

Autor: Corina Mirea

20.05.2015, 00:04 420
Aproape doi din trei angajatori (peste 60%) susţin că au probleme în a ocupa locurile vacante scoase la concurs, 2015 fiind anul în care deficitul de talente atinge un maxim istoric.

Cele mai mari dificultăţi în a găsi oameni pentru joburile nou create sau pentru cele rămase libere ca urmare a plecărilor din companie le au firmele care vor să angajeze meseriaşi calificaţi, în special bucătari, patiseri, măcelari, mecanici şi electricieni, arată un studiu al companiei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară ManpowerGroup.

Găsirea unor candidaţi pe piaţa muncii din România care să ştie o meserie a devenit o adevărată piatră de moară pentru multe companii, în lipsa unui sistem de învăţământ profesional adecvat, dar şi a interesului scăzut din partea tinerilor pentru ideea de a învăţa o meserie.

„O bună parte din avantajul competitiv al României a fost, în ultimii ani, forţa de muncă bine educată, calificată, creativă şi flexibilă. Pe măsură ce aceste talente încep să lipsească sau să fie din ce în ce mai greu de atras, este normal ca angajatorii să se îngrijoreze de o erodare a competitivităţii“, a explicat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România. Prin urmare, angajatorii încep să pună pe masă tot mai multe iniţiative private, menite să readucă la viaţă învăţământul profesional şi care să ocupe golul pe care ar putea să îl lase în companii angajaţii care ies la pensie. Multe dintre firmele care au în prezent activitate de producţie au şi o medie de vârstă destul de ridicată în acest sens, peste 40 sau 45 de ani. Chiar şi studiul arată că doar una din zece companii nu are o strategie clară de a combate deficitul de talente.

Printre joburile cel mai greu de ocupat în prezent se mai numără şi cel de inginer, de şofer, de manager sau de IT-ist, ceea ce plasează România în topul primelor cinci ţări din lume care au avut o „explozie“ a lipsei de personal pe piaţa muncii.

În principal, angajatorii pun dificultatea de a găsi candidaţi pe seama lipsei competenţelor specifice rolului pentru care au nevoie de oameni, a numărului mic de candidaţi, în comparaţie cu nu­mă­rul de joburi disponibile, dar şi pe urma aşteptărilor financiare prea mari ale acestora raportat la nivelul lor de pregătire sau la nivelul salarial la care este încadrat jobul pentru care vrea să aplice.

„Acţiunile întreprinse de angajatorii din România arată că aceştia conştientizează importanţa talentelor pentru rezultatele organizaţiei şi recurg atât la soluţii interne (formare şi dezvoltare), cât şi la soluţii sistemice (parteneriate educaţionale) care să diminueze deficitul pe termen lung. Această prioritzare este de bun augur, deoarece deficitul de talente este o problemă persistentă, pe care vom continua să o resimţim şi care necesită soluţii noi,“  adaugă Valentin Petrof.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO