Eveniment

Peste 80.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge duminică în România

Peste 80.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge...

Autor: Petru Mazilu

06.02.2021, 16:30 623

81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi duse la Bucureşti pe cale terestră.

Autorităţile anunţă că 81.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, duminică dimineaţă, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, au precizat autorităţile de la Bucureşti. Dozele de vaccin vor fi transportate pe cale terestră şi vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare.

În perioada următoare, dozele vor fi distribuite centrelor regionale existente la nivel naţional. Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Vaccinul AstraZeneca va fi folosit doar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani. Premierul Florin Cîţu a dezvăluit faptul că în următoarele zile vaccinul va fi distribuit centrelor de vaccinare, iar programarea pe platformă va fi posibilă de pe 10 februarie. Astfel, în România se va accelera procedura de vaccinare, iar în luna marte vor fi vaccinate peste 50.000 de persoane în fiecare zi.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deşi am rămas în topul UE în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie primim din ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera. Vom trece în luna martie de 50.000 de vaccinuri pe zi şi vom merge spre ţinta de 100.000 de vaccinuri pe zi, pe care ne-am propus-o de la început”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Pentru imunizarea cu AstraZeneca, autorităţile vor amenaja 180 de centre de vaccinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO