Eveniment

Peste 9.000 de persoane au revendicat premiul loteriei fiscale

Termenul de revendicare a premiilor pentru bonurile câştigătoare este 13 mai. Banii vor fi acordaţi în termen de trei luni. Loteria bonurilor se organizează după data de 15 a fiecărei luni

Termenul de revendicare a premiilor pentru bonurile câştigătoare este 13 mai. Banii vor fi acordaţi în termen de trei luni. Loteria bonurilor se organizează după data de 15 a fiecărei luni

Autor: Raluca Ghinea

22.04.2015, 00:04 323

Un număr de 9.150 de persoane au depus până ieri la prânz cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România, câştigul ajungând astfel la 109 lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor centralizate la finele săptămânii trecute. Cei care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei - date rezultate în urma extragerii - , se pot prezenta în continuare la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, termenul de revendicare fiind 13 mai. Premiile vor fi acordate în termen de trei luni.

Fondul total de premii este de un milion de lei, care se va împărţi în mod egal la numărul to­tal de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF.

Un bon este câştigător dacă a fost emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează potrivit legislaţiei, sunt lizibile informaţiile, are valoarea totală exprimată în lei, egală cu valoarea extrasă, a fost emis în ziua extrasă şi nu are menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpără­to­rului.

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de sărbători.

La extragerile lunare participă bonurile fiscale emise în luna calendaristică anterioară. La extragerile ocazionale participă bonurile fiscale emise într-un interval stabilit prin ordin al ministrului finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels