• Leu / EUR4.9486
  • Leu / GBP5.5502
  • Leu / USD5.1027
Eveniment

Petrecere în Herăstrău. Sute de tineri s-au distrat ca înainte de epidemia COVID-19

Petrecere în Herăstrău. Sute de tineri s-au distrat ca înainte de epidemia COVID-19

Autor: Departamentul Social

17.05.2020, 08:57 100

Sute de tineri au făcut petrecere în noaptea de sâmbătă spre duminică în faţa unui restaurant din parcul Herăstrău. Politiştii au venit în inspecţie, însă petrecăreţii nu au putut fi amendaţi, pentru că nu există baza legală. Amenzi se pot da doar de luni.

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău la o petrecere în aer liber.

Un restaurant din parc şi-a reluat activitatea şi a oferit mâncare şi băutură la pachet, dar oamenii au rămas în apropiere şi au început distracţia.

Mai multe imagini postate pe Facebook surprind tineri care stau în picioare, adunaţi în grupuri, la una dintre terasele din parc unde muzica era dată la maxim.

Atmosfera de relaxare şi vacanţă a fost prezentă însă pe tot timpul zilei în Parcul Herăstrău.

Bucureştenii adunaţi în Parc au dansat şi au cântat ore în şir, ca să recupereze timpul pierdut în ultimele două luni, când restricţiile impuse de apariţia coronavirusului i-au ţinut în case.

La petrecere, nimeni nu a purtat mască, iar între tinerii prezenţi nu se păstrau regulile privind distanţarea socială.

Cum asemenea adunări mari de oameni sunt interzise, poliţiştii şi-au făcut apariţia, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi pentru că nu aveau bază legală.

Abia de luni pot să fi date amenzi celor care încalcă legea privind restricţiile impuse în starea de alertă, în vederea evitării contaminării cu noul coronavirus.

Totuşi, dupa apariţia agenţilor, restaurantul a anunţat că nu mai vinde mâncare la pachet.

În România, din 15 mai, după 2 luni de izolare, parcurile au fost deschise. În timpul stării de alertă nu mai sunt restricţionate deplasările în interiorul localităţilor însă sunt interzise adunările publice şi mitingurile.

Recomandarea este în continuare valabilă să nu se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Totodată, distanţarea şi purtarea măştii sunt obligatorii în spaţiile închise şi recomandate de specialişti în zonele aglomerate, chiar dacă în exterior.

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, le-a transmis, sâmbătă, celor care „se adună în grupuri mari” şi ignoră măsurile de protecţie că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică, în condiţiile în care pandemia nu s-a încheiat.

Mesajul său vine în contextul în care sute de persoane au protestat, vineri şi sâmbătă, în Piaţa Victoriei faţă de restricţiile din ultimele două luni, dar poate fi la fel de valabil şi pentru tinerii din Parcul Herăstrău.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9486
Diferență: 0,0141
Ieri: 4.9479
Azi: 5.1027
Diferență: -1,4809
Ieri: 5.1794
Azi: 5.5502
Diferență: 0,2384
Ieri: 5.5370
Azi: 5.2060
Diferență: -0,1821
Ieri: 5.2155