Eveniment

Pfizer România despre întârzieri ale dozelor de vaccin: Intensificăm operaţiunile de fabricaţie

Pfizer România despre întârzieri ale dozelor de...

Autor: Laura Buciu

16.01.2021, 10:38 128

Pfizer România a transmis, vineri, că intensifică operaţiunile de fabricaţie pentru a creşte disponibilitatea şi producţia dozelor de vaccin anti-COVID-19. 

Pfizer a anunţat că depune eforturi pentru a furniza mai multe doze decât s-a prevăzut iniţial anul acesta, cu un obiectiv nou declarat de 2 miliarde de doze în 2021.

„Pentru a realiza acest lucru, Pfizer intensifică operaţiunile de fabricaţie pentru a creşte disponibilitatea şi producţia dozelor”, anunţă Pfizer România.

Potrivit companiei, modificările procesului şi unităţilor de producţie vor necesita aprobări de reglementare suplimentare, care ar putea avea impact pe transporturile din a doua parte a lunii ianuarie şi începutul lunii februarie.

„Ca parte a operaţiunilor normale de creştere a productivităţii pentru a creşte capacitatea de producţie, trebuie să facem modificări procesului şi unităţilor de producţie care vor necesita aprobări de reglementare suplimentare. Deşi acest lucru va avea un impact temporar asupra transporturilor din a doua parte a lunii ianuarie şi până la începutul lunii februarie, va oferi totodată o creştere semnificativă a numărului dozelor disponibile pentru pacienţi la sfârşitul lunii februarie şi în martie”, transmite compania Pfizer.

Pfizer România arată că, în consecinţă, în viitorul apropiat, pot exista fluctuaţii ale comenzilor şi programelor de expediere la unitatea de producţie de la Puurs, tocmai pentru a permite rapid creşterea volumelor de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO