Eveniment

Phillip Nell, directorul academic al programului WU Executive MBA Bucharest: Sectorul financiar, IT-ul şi industria trimit cei mai mulţi studenţi români să urmeze un program de EMBA

Phillip Nell, directorul academic al programului WU Executive MBA Bucharest:
Industria financiară este o parte importantă în program, există o mulţime de firme bune acolo, au şi bani şi îşi susţin angajaţii să urmeze astfel de programe. Cred că sectorul financiar este încă relativ puternic, IT-ul este întotdeauna puternic.

Phillip Nell, directorul academic al programului WU Executive MBA Bucharest: Industria financiară este o parte importantă în program, există o mulţime de firme bune acolo, au şi bani şi îşi susţin angajaţii să urmeze astfel de programe. Cred că sectorul financiar este încă relativ puternic, IT-ul este întotdeauna puternic.

Autor: Ramona Cornea

06.05.2023, 11:10 131

♦ Circa 23% dintre studenţii de EMBA ai WU Executive MBA Bucharest din ultimii trei ani au venit din sectorul financiar, 21% dintre ei au venit din IT&C, iar 9% din industrie/producţie ♦ În medie, studenţii au 15 ani de experienţă de muncă şi şapte ani de experienţă în poziţii de management ♦ Circa 58% dintre studenţii din ultimele trei cohorte ocupă poziţii de middle management, 22% dintre ei erau în poziţii de top management, 12% erau în funcţii de entry-level management, iar 5% erau antreprenori.

Domeniul financiar, IT&C şi industria sunt în topul clasamentului industriilor care trimit cei mai mulţi manageri români să urmeze un program de executive MBA. Astfel, pe primul loc în clasamentul industriilor din care vin studenţii români ai programului de EMBA organizat de WU Executive Academy în Bucureşti este sectorul de finanţe - asigurări, cu o pondere de 23% în rândul studenţilor din ultimele trei cohorte, urmat de IT&C, cu 21% dintre ei, şi de industrie/producţie, cu 9% dintre studenţi, după cum arată datele de la WU Executive Academy.

„Sunt apropiate una de alta primele două industrii. Industria financiară este o parte importantă în program, există o mulţime de firme bune acolo, au şi bani şi îşi susţin angajaţii să urmeze astfel de programe. Cred că sectorul financiar este încă relativ puternic, IT-ul este întotdeauna puternic. Următoarele sectoare din top sunt variate, ceea ce înseamnă că vin studenţi din diferite domenii, ceea ce este exact ce ne dorim”, a spus Phillip Nell, directorul academic al programului WU Executive MBA Bucharest, în cadrul unei eveniment organizat de şcoala de business la Viena.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO