Eveniment

Piaţa muncii este într-un moment al punerii cărţilor pe faţă – vedem angajaţii aşa cum sunt, vedem organizaţiile aşa cum sunt. Angajaţii nu mai sunt priviţi ca o marfă

Mugur Tolici, BNR

Mugur Tolici, BNR

Autor: Ramona Cornea

21.11.2022, 17:20 1619

♦ Andreea Mihnea, First Bank: „Toată lumea vine la muncă să-şi manifeste potenţialul şi nu trebuie să le stăm în cale, ci trebuie să-i creăm un mediu în care să facă lucrul acesta.” ♦ Mugur Tolici, BNR: „Post-pandemie, dezechilibrele şi turbulentele economice apărute au diminuat apetitul de risc pentru renunţarea la locul de muncă, însă preocuparea principală a rămas.” ♦ Lavinia Raşcă, EXEC-EDU: „Într-o companie, 10% dintre angajaţi sunt staruri, 5% oameni pe care am vrea să-i dăm afară, iar restul sunt soldaţi disciplinaţi care-şi fac treaba bine şi care merită şi ei atenţie. De multe ori, liderii nu-i observă şi ei devin demotivaţi, se descurajează.”

Piaţa muncii este într-un moment al punerii cărţilor pe faţă în care angajatorii văd angajaţii aşa cum sunt, iar angajaţii văd organizaţiile aşa cum sunt. Angajaţii nu mai sunt priviţi ca o marfă, ci sunt încurajaţi să-şi dezvolte potenţialul la locul de muncă, sunt câteva dintre concluziile conferinţei „Paradoxul performanţei în noua eră a muncii”, organizată de BNR şi compania de training şi consultanţă EXEC-EDU.

„Cred că este un moment al punerii cărţilor pe faţă, unul în care vedem omul aşa cum este, vedem organizaţiile aşa cum sunt. Ele trebuie să gestioneze această forţă de muncă cu totul diferit. Toată lumea vine la muncă să-şi manifeste potenţialul, oamenii îşi doresc să muncească şi atunci nu trebuie să le stăm în cale, ci trebuie să-i creăm un mediu în care să le facă lucrul acesta”, a spus Andreea Mihnea, chief people officer în cadrul First Bank.

În această perioadă nu se schimbă definiţia performanţei unei companii sau a unui angajat, ci se schimbă modul de a privi angajatul, crede ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO