Eveniment

Piaţa muncii va avea nevoie de 500.000 de candidaţi în următorii cinci ani. Ne îngrijorează că deficitul de personal nu este doar cantitativ, ci şi calitativ

Emisiune video ZF Esenţial în business

Autor: Adelina Mihai

03.06.2019, 14:30 895

Companiile nu trebuie să aştepte intervenţia autorităţilor pentru rezolvarea problemei deficitului de personal, ci trebuie să investească în educaţie şi în brandul de angajator.

Deficitul de forţă de muncă din România va ajunge la 500.000 de persoane în următorii cinci ani, dacă se menţin tendinţele actuale de pe piaţa muncii, arată rezultatele unui studiu realizat de firma de audit şi consultanţă KPMG în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române, la cererea Confederaţiei Patronale Concordia.

„Ceea ce ne îngrijorează foarte mult nu este faptul că este un deficit cantitativ, ci este şi unul calitativ, ceea ce înseamnă că angajatorii, chiar dacă vor găsi oameni disponibili să lucreze, se vor confrunta cu problema că acei oameni nu au abilităţile necesare pentru a ocupa un anumit loc de muncă“, a explicat Mădălina Racoviţan, Tax Partner, Head of People Services în cadrul KPMG în România, în cadrul emisiunii online ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO