Eveniment

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare: Vrem România în zona euro. Pregătiţi proiectul!

Pierre Moscovici este comisarul european pentru afaceri economice şi financiare

Pierre Moscovici este comisarul european pentru afaceri economice şi financiare

Autor: Anelis Baciu

15.03.2018, 00:06 1052

♦ Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat că România vrea să adere la moneda euro în 2023-2024.

Intenţia României de a intra în zona euro este bine primită la Bruxelles, a spus pentru ZF comisarul pentru afaceri economice şi financiare Pierre Moscovici, care i-a îndemnat totodată pe liderii politici de la Bucureşti să pregătească proiectul pentru adoptarea euro. Moscovici a subliniat însă că adoptarea euro este un proiect solicitant care presupune multă seriozitate şi angajament din partea liderilor politici. „Este o veste bună că există consens politic pentru adoptarea euro în România, dar pe de altă parte toată lumea trebuie să fie conştientă că adoptarea euro este un proces soli­ci­tant, care pentru România nu a început încă, dar vom vedea care vor fi paşii vi­itori. Trebuie să fiţi foarte serioşi pentru a ajunge acolo, pentru că dacă intraţi în zona euro fără să fiţi pregătiţi, proble­mele pot fi majore. Acum că există acest proiect, pregatiţi-l!”, a punctat francezul Moscovici, care are origini româneşti, tatăl său fiind născut la Brăila într-o familie de evrei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO