Eveniment

Ping-pong cu spitalele regionale. Construcţia spitalelor din Iaşi, Cluj şi Craiova a fost amânată până după anul 2022

Viorica Dăncilă, premierul României

Viorica Dăncilă, premierul României

Autor: Mirabela Tiron

08.11.2018, 00:06 526

Ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb spune că un spital regional costă 400 mil. euro l Premierul Viorica Dăncilă afirmă, într-o prezentare pentru investitorii arabi, că este vorba de 190 mil. dolari bucata.

Spitalele regionale din Cluj, Iaşi şi Craiova, pentru care guvernul Ponta a cerut finanţare de la UE în 2014 şi care trebuia să fie gata în 2022, rămân doar pe hârtie  în continuare, în condiţiile în care acum s-a decis „etapizarea cons­trucţiei celor trei spitale regionale“, aşa cum declara ieri Ro­vana Plumb, mi­­nistrul fon­durilor eu­ro­pene.

„Având în vedere alo­carea din fon­duri euro­pene, pe actuala perioa­dă de pro­gra­­mare, pentru cele trei spitale regionale de 150 de milioane de euro contribuţie UE, şi 150 de milioane con­­­tribuţia Ro­mâniei, am decis eta­pi­zarea cons­trucţiei acestor spitale“, a declarat Rovana Plumb, citată de Mediafax. Costul construcţiei şi a dotării fiecărui spital în parte este, în medie, de 400 de milioane de euro per spital, adică în total 1,2 mld. euro, a spus ea. Însă, într-o prezentare a pre­mierului Viorica Dăncilă, aflată într-un turneu în Asia, aceste spitale sunt evaluate la 190 de milioane de dolari fiecare, adică la o treime din cos­tul in­vocat de mi­­nistrul fondurilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO