Eveniment

Planuri cu bătaie lungă: Norvegia prelungeşte controalele la frontieră până la 1 iunie 2021 în contextul pandemiei

Planuri cu bătaie lungă: Norvegia prelungeşte...

Autor: Mediafax

10.11.2020, 14:05 83

 Autorităţile din Regatul Norvegiei au anunţat, marţi, că, în contextul situaţiei actuale generate de pandemia de COVID-19, au decis extinderea controlului la frontiere până la data de 1 iunie 2021, informează MAE.

MAE a transmis că cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Norvegia să ia în calcul faptul că autorităţile din Regat au decis extinderea controlului la frontiere până la data de 1 iunie 2021.

MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Norvegiei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională) şi să respecte recomandările şi măsurile privind limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://oslo.mae.ro/, http://www.mae.ro/ şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO