Eveniment

Planuri de după pandemie: Virgil Popescu, ministrul Economiei propune oferirea unui bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin în termen de minim şase luni

Planuri de după pandemie: Virgil Popescu, ministrul...

Autor: Otilia Serescu, Mediafax

24.04.2020, 18:44 507

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a spus, vineri, că o idee de relansare a economiei, după ce va trece pandemia de COVID-19, ar fi ca acele companii care angajează salariaţi pentru cel puţin şase luni să primească un bonus, precizând că acest stimulent financiar ar putea fi asigurat de stat.

„Dacă am da un bonus companiilor care angajează salariaţi şi îi ţin şase luni de zile, atunci aş vedea cu adevărat o măsură stimulativă de acest tip. (...) Sigur că bugetul de stat are capacitatea să ofere şi bonusuri, pentru că trebuie repornită economia. Eu tot timpul am spus că în perioada ascendentă a crizei nu luăm măsuri de repornire a economiei. În perioada de scădere a pandemiei, atunci vom porni economia, şi o să vedeţi şi în următoarele săptămâni măsurile de relansare. Aceasta este o măsură de relansare, este o măsură activă”, a spus ministrul Economiei, la Digi24.

Virgil Popescu a adăugat că există în lucru mai multe scenarii.

„Măsura activă este o măsură de a motiva companiile să angajeze oameni şi să îi ţină pe o perioadă mai lungă. (...) Într-o săptămână, două, o să vedeţi pachetul de relansare, dacă nu chiar săptămâna viitoare. Lucrăm la o schemă de sprijin şi pentru companiile mari, pentru că pentru IMM-uri avem o schemă de sprijin. O să lucrăm şi pentru companiile mari”, a mai spus Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO