Eveniment

Platforma Timpuri Noi, din nou la vanzare. Pretul: minimum 20 mil. euro, echivalentul datoriilor

Platforma Timpuri Noi, din nou la vanzare. Pretul: minimum 20 mil. euro, echivalentul datoriilor
09.02.2010, 23:07 181

Platforma industriala Timpuri Noi, situata la circa 1 km dePiata Unirii, din zona centrala a Capitalei, va fi scoasa din noula vanzare de catre actionari, tranzactie care ar putea reprezentaafacerea anului pe piata terenurilor din Bucuresti.

In piata sunt vehiculate informatii despre posibila vanzare aplatformei inca din perioada boom-ului imobiliar, cand era estimatun pret de circa 100 mil. euro (2.500 de euro/mp), dar pana inprezent proprietarii nu au ajuns la nicio intelegere.

Saptamana viitoare actionarii vor avea pe ordinea de zi"mandatarea consiliului de administratie al SC Timpuri Noi SABucuresti sa vanda imobilul situat in Splaiul Unirii nr. 165,sector 3, Bucuresti (intregul imobil sau loturi din imobil),proprietatea SC Timpuri Noi SA Bucuresti, la pretul pietei dinmomentul vanzarii (dar nu mai mic decat necesarul rambursariicreditelor existente la data de 31.12.2009 si relocarii SC TimpuriNoi SA)".

Surse din piata afirma ca administratorii producatorului deechipamente energetice negociaza de peste un an vanzarea uneiparcele din lotul de aproximativ 5,4 hectare catre o firma careintentioneaza sa dezvolte o cladire cu un regim de inaltimeridicat. "Pretul terenurilor in zona Timpuri Noi au ajuns in acestmoment la 800 -1.000 euro/mp", apreciaza reprezentantii firmei deconsultanta Colliers International. Principalii actionari ai firmeisunt Asociatia Salariatilor (73,6%) si SIF Muntenia (21,9%), iardatoriile firmei cu 271 de angajati se ridicau la sfarsitul lui2008 la 68 mil. lei (circa 20 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO