Eveniment

Ploieştiul este al 4 oraş din România care introduce scrumierele stradale

Ploieştiul este al 4 oraş din România care introduce...

Autor: Daniel Lazar

17.11.2021, 11:07 80

Municipiul Ploieşti este al patrulea oraş din ţară, după Bucureşti (Sectorul 3), Iaşi şi Constanţa, care beneficiază de dispozitive de colectare a mucurilor de ţigară, 260 astfel de scrumiere stradale urmând a fi amplasate în parcuri, Centrul Civic, Bulevardul Independenţei şi alte zone publice din oraş.

De la debutul campaniei, peste 2 tone de chiştoace au fost colectate selectiv în scrumierele stradale amplasate în celelalte trei oraşe partenere. Mucurile de ţigară sunt colectate selectiv, stocate în containere de plastic şi transportate la staţia de sortare de unde sunt transmise împreună cu alte deşeuri valorificabile energetic către fabrici de ciment, în vederea valorificării prin incinerare cu recuperare energetică. Datorită compoziţiei, mucurile de ţigară ard în totalitate, filtrele performante ale incineratorului blocând degajarea în atmosfera a oricăror gaze nocive.

Modelul de scrumieră stradală ce va fi amplasat în municipiul Ploieşti a fost creat de un artist român şi votat între primele trei cele mai bune proiecte ale concursului naţional de design organizat în acest an de revista de arhitectură “igloo”. Conceptul designului sugerează ideea unui stup, în care gesturile individuale se reunesc pentru binele comun.Campania „Alege asumat un oraş curat” este derulată de British American Tabacco, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Green Academy şi are ca obiectiv creşterea nivelului de conştientizare a impactului alegerilor individuale asupra mediului şi a comunităţii şi a faptului ca simple gesturi precum aruncarea chiştocului la scrumieră în loc de stradă poate contribui semnificativ la protejarea mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO