Eveniment

Plouă cu ştiri pozitive: Încrederea gospodăriilor franceze, la cel mai ridicat nivel din 2007

Plouă cu ştiri pozitive: Încrederea gospodăriilor...

Autor: Catalina Apostoiu

31.05.2017, 00:00 310

Optimismul gospodăriilor franceze a atins cel mai ridicat nivel din anul 2007, cheltuielile de consum înregistrând o revenire după două luni de scădere. Institutul de statistică francez, Insee, şi-a revizuit de asemenea estimarea de creştere pe primul trimestru, scrie Le Figaro.

Plouă cu ştiri pozitive la finalul acestei luni, la mai puţin de o lună după alegerea lui Emmanuel Macron. Mai întâi, Insee a revizuit în sus rata de creştere pentru primul trimestru cu un punct procentual până la 0,4%. Rata de expansiune a depăşit aşteptările pe fondul investiţiilor în creştere ale companiilor, scrie Bloomberg.

În plus, moralul gospodăriilor din a doua mare economie europeană s-a îmbunătăţit în mai după patru luni de stabilitate, atingând cel mai ridicat nivel din august 2007. Proporţia gospodăriilor care au declarat că acesta este un moment propice pentru realizarea de achiziţii importante a scăzut însă.

În ceea ce priveşte evoluţia situaţiei economice în general, gospodăriile s-au arărat mai optimiste. Temerile legate de şomaj rămân aproximativ neschimbate după ce s-au atenuat în ultimele luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO