Eveniment

PMB organizează târg de Crăciun în Piaţa Victoriei. Protestatarii anunţă că nu pleacă din piaţă

PMB organizează târg de Crăciun în Piaţa Victoriei....

Autor: Nicolae Oprea

28.11.2017, 20:22 547

PMB anunţă că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc. Protestatarii au anunţat că nu pleacă din Piaţa Victoriei şi nu renunţă la manifestaţii. 

"Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat", arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis marţi seară agenţiei de presă MEDIAFAX.

Tot instituţia condusă de Gabriela Firea precizează, pentru MEDIAFAX, că în Piaţa Victoriei va avea loc pe 31 decembrie, între orele 19.00 şi 1.00, Concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.

"Cu această ocazie, traficul auto prin Piaţa Victoriei va fi restricţionat, mai multe amănunte în acest sens urmând a fi comunicate în perioada premergătoare evenimentului", transmite Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Primăria Capitalei precizează totodată că Piaţa Victoriei a fost aleasă ca locaţie pentru cele două evenimente, respectiv "Târgul de sărbători - Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" şi "Revelion 2017-2018", deoarece în Piaţa Constituţiei, între 1-27 decembrie 2017, se desfăşoară "Târgul de Crăciun", iar în Piaţa Universităţii va avea loc un alt eveniment, în aceeaşi perioadă.

Potrivit alineatului 2 al articolului 5 din legea 60/1991 republicată, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, "este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora".

Organizatorii manifestaţiilor din Piaţa Victoriei au anunţat, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide", că nu renunţă la proteste.

"NU plecăm din Piaţa Victoriei! Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit şi o anunţăm pe doamna Gabriela Firea că, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicată. Protestul nostru anunţat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul ”România MOARE” va rămâne valabil, indiferent ce pretexte ar găsi Primăria sau oricare altă instituţie pentru a-l împiedica. De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statutului", se arată în postarea de pe pagina de Facebook a evenimentului.

Postarea este semnată de 10 organizaţii, respectiv Asociaţia Civică ProFest, Coruptia Ucide, Dăruieşte Viaţă, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, România Vie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO