• Leu / EUR4.9449
  • Leu / GBP5.7845
  • Leu / USD4.8088
Eveniment

PMB respinge acuzaţiile Ministerului Transporturilor: M5 poate fi pusă în funcţiune şi fără a întrerupe linia 41

PMB respinge acuzaţiile Ministerului Transporturilor: M5 poate fi pusă în funcţiune şi fără a întrerupe linia 41

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

01.09.2020, 17:01 995

Din informaţiile comunicate de Metrorex reiese foarte clar că metroul poate fi pus în funcţiune pe noua magistrală şi fără a întrerupe circulaţia tramvaielor pe linia 41, arată un comunicat al Primăriei Capitalei, care respinge ferm afirmaţiile lansate de Ministerul Transporturilor

„Primăria Capitalei respinge ferm afirmaţiile lansate în spaţiul public de Ministerul Transporturilor, care acuză pe nedrept STB că blochează finalizarea lucrărilor la magistrala Drumul Taberei – Eroilor. Contrar celor prezentate de Ministerul Transporturilor, Societatea are toată deschiderea pentru susţinerea proiectelor de infrastructură, finalizarea acestora fiind în beneficiul tuturor cetăţenilor”, arată un comunicat al Primăriei, care susţine că încercarea de a pasa vina pentru nefinalizarea lucrărilor la M5 de către Metrorex ascunde propria incompetenţă.

Metrorex a solicitat STB să suspende timp de 10 zile circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a realiza unele lucrări la suprafaţă. Solicitarea poate fi onorată de STB în luna octombrie, atunci când are loc recepţia pentru un nou lot de autobuze hibrid achiziţionate de Primăria Capitalei. Demersul pentru suspendarea liniei de tramvai presupune alocarea a minim 42 de autobuze, ţinând cont că este vorba despre o linie foarte solicitată, cu o capacitate de transport de aproximativ 200.000 de călători zilnic.

În contextul pandemiei de coronavirus întregul parc circulant al STB SA este scos în traseu, astfel încât să ofere posibilitatea călătorilor să respecte distanţarea fizică.

„Reamintim faptul că Metrorex nu a dat curs solicitării noastre de a ne sincroniza lucrările ce ar afecta circulaţia tramvaiului pe linia 41, pentru a reduce la maxim disconfortul celor care folosesc acest mijloc de transport. În anul 2019, linia de tramvai 41 a fost suspendată pe o perioada de două luni, timp în care Primăria Capitalei a derulat lucrări de construire a Pasajului Ciurel peste Şos. Virtuţii şi de reabilitare a Pasajului Grant. La acea dată, au fost trimise solicitări către reprezentanţii Metrorex pentru a executa lucrările de suprafaţă de la magistrala M5, în zona Drumul Taberei, în intervalul respectiv. Metrorex nu a dat curs acelei solicitări la momentul respectiv. Reiterăm faptul că interesul STB SA nu este acela de bloca proiectele menite să vină în ajutorul cetăţenilor şi Societatea consideră că prin eforturi conjugate pot fi găsite soluţii fiabile pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură”, mai arată comunicatul PMB.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9449
Diferență: 0,002
Ieri: 4.9448
Azi: 4.8088
Diferență: 1,5629
Ieri: 4.7348
Azi: 5.7845
Diferență: 0,7612
Ieri: 5.7408
Azi: 4.9770
Diferență: 0,8674
Ieri: 4.9342