Eveniment

PNL a anunţat preşedintele că merge pe varianta alegerilor anticipate

PNL a anunţat preşedintele că merge pe varianta...

Autor: Iasmina Ardelean

17.01.2018, 13:55 3160

PNL a anunţat şeful statului, în timpul consultărilor pentru nominalizarea premierului, că partidul merge pe varianta alegerilor anticipate, dar dacă există o altă formulă în care liberalii pot asigura o majoritate în care nu fie PSD, îşi vor asuma răspunderea.

"Opţiunea pe care am exprimat-o şi preşedintelui este aceea pentru provocarea de alegeri anticipate, deoarece considerăm că opţiunile populaţiei de astăzi nu mai au nicio legătură cu opţiunile populaţiei care au fost formulate în alegerile din 11 decembrie 2016”, a spus liderul PNL Ludovic Orban după consultări.

El a arătat că PNL a luat decizia de a nu participa la nicio formulă de guvernare care cuprinde PSD şi, totodată, de a vota împotriva oricărei formule de guvenare care conţine PSD.

Orban a menţionat că l-a informat pe şeful statului că PNL îşi poate asuma răspunderea de a demara negocieri pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să sprijine un guvern fără PSD, în cazul în care i se va solicita.

Cât priveşte persoana care ar putea ajunge la Palatul Victoria din partea PNL, aceasta este preşedintele formaţiunii, aşa cum au anunţat liberalii şi anterior.

Întrebat dacă liberalii mai cred în soluţia anticipatelor din moment ce preşedintele a spus că nu vrea să prelungească această criză politică, Orban a răspuns: „Sunt convins că preşedintele este în faţa unei decizii extrem de dificile, în care trebuie să aleagă între două rele”.

„Sigur că susţinem ideea anticipatelor, din punctul nostru de vedere este cea mai bună soluţie. Sigur că această soluţie comportă riscuri pentru că ar presupune neinvestirea a două guverne şi în toată perioada asta să se afle la butoane un guvern complet lipsit de legitimitate, plus toate consecinţele care pot să existe în plan economic, în planul imaginii externe şi chiar în planul vieţii de zi cu zi a românilor. Dar preşedintele va decide şi va anunţa public această decizie”, a mai spus Orban.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO