Eveniment

PNL continuă, vineri, negocierile cu partidele politice în vederea susţinerii noului Guvern

PNL continuă, vineri, negocierile cu partidele politice...

Autor: Diana Grigore

17.10.2019, 22:23 100

Partidul Naţional Liberal are, vineri, o nouă rundă de negocieri cu partidele politice, în vederea susţinerii unui Guvern cu Ludovic Orban desemnat premier. Astfel, premierul desemnat de PNL va purta discuţii, vineri, cu liderii USR.

Negocierile dintre PNL şi USR, vor avea lor vineri, în Parlament, începând cu ora 13:00.

Ludovic Orban a avut negocieri miercuri şi joi cu UDMR, ALDE, Pro România şi PMP.

Călin Popescu Tăriceanu i-a prezentat, joi, liderului PNL Ludovic Orban, 12 condiţii pe care ALDE le impune pentru susţinerea noului guvern. Printre acestea se numără formarea unui guvern monocolor, menţinerea cotei unice de impozitare, dar şi o restructurare guvernamentală. Totodată, ALDE cere reţinerea de a mai da ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, dar şi continuarea proiectelor în curs de derulare în infrastructură.

Kelemen Hunor a afirmat, joi, după negocierile purtate cu premierul desemnat Ludovic Orban, că nu i-a promis acestuia sprijin pentru formarea noului guvern, deoarece relaţia dintre UDMR şi PNL este la un nivel scăzut. Liderul UDMR a adăugat că discuţiile vor continua.

Şi Victor Ponta, a declarat, joi, după discuţia cu premierul desemnat, Ludovic Orban, că „discuţiile nu puteau să avanseze, să spunem că votăm guvernul”. ”Nici vorbă de aşa ceva”, a ţinut Ponta să puncteze. El a spus că le-a cerut liberalilor să prezinte bugetul pe 2020.

Pe de altă parte, premierul desemnat Ludovic Orban a afirmat că negocierile de joi au fost pozitive.

El a avut discuţii miercuri şi cu PMP.

Eugen Tomac a afirmat că au existat puncte de vedere comune, iar liberalii par deschişi la condiţiile PMP pentru susţinerea noului Executiv, însă măsura implicării acestora într-un Guvern PNL rămâne de discutat.

Potrivit liderului PNL, ultima rundă de negocieri va avea loc marţi sau miercuri.

Ludovic Orban a declarat, miercuri, că există echipe de negociere care vor avea discuţii şi cu PSD, atât la nivelul celor două Camere, cât şi individual, cu parlamentarii care se vor arăta dispuşi să susţină Executivul PNL.

Surse din interiorul PNL, au declarat pentru MEDIAFAX, că prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, se bazează până în acest moment pe 218 de aleşi la votul de învestitură din plenul reunit al Parlamentului. Astfel, 95 de voturi sunt de la PNL, 30 de la UDMR, 40 de la USR, 20 de la ALDE, 18 de la PMP, precum şi 15 voturi de la minorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO