Eveniment

PNL se retrage de pe proiectul de înfiinţare a Comisiei Petrom

Autor: Mediafax

21.03.2011, 23:40 31

Plenul Camerei a decis, luni, cu 92 de voturi "pentru", 13voturi "împotrivă" şi patru abţineri, să amâne cu o săptămânădezbaterea proiectului de hotărâre privind înfiinţarea unei comisiide anchetă pentru verificarea respectării prevederilor contractuluide privatizare în cazul Petrom.

Propunerea de amânare cu o săptămână a fost avansată de viceliderulgrupului PSD Aura Vasile şi a fost susţinută de liderul grupuluiPDL Mircea Toader, argumentul constând în necesitatea ca liderii degrup să se pună de acord asupra conţinutului proiectului dehotărâre privind înfiinţarea acestei comisii.

Pe de altă parte, liderul grupului PNL Călin Popescu-Tăriceanu aanunţat că, în urma deciziei luate cu majoritate de voturi încadrul grupului, deputaţii liberali care au semnat ca iniţiatoriproiectul de hotărâre privind constituirea comisiei îşi retragsemnăturile. Tăriceanu a explicat gestul liberalilor precizând căprivatizarea Petrom este una dintre puţinele făcute prin lege şi că"secretele" acesteia pot fi căutate în proiectul de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO