Eveniment

PNL stabileşte, joi, delegaţia care va merge la Cotroceni, la negocierile pentru un nou premier

PNL stabileşte, joi, delegaţia care va merge la...

Autor: Elena Crangasu

05.02.2020, 16:43 87

Ludovic Orban a anunţat că PNL va convoca, joi, reuniunea Biroului Executiv, pentru a stabili delegaţia care va reprezenta partidul la negocierile de la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier. El a zis că propunerea PNL pentru funcţia de premier rămâne tot Orban.

„Am convocat, mâine, reuniunea Biroului Executiv şi în funcţie de calendarul consultărilor, vom stabili delegaţia şi mandatul delegaţiei care va reprezenta PNL la negocierile, care cel mai probabil, vor fi declanşate, conform Constituţiei, de preşedintele României”, a spus Ludovic Orban, după votul moţiunii de cenzură.

Întrebat dacă acceptă să fie propunerea de „premier de sacrificiu”, în vederea declanşării alegerilor anticipate, el a zis că „nu e vorba de premier de sacrificiu, de vorba de propunerea de premier al PNL. Nu există propunere de premier de sacrificiu, asta este propunerea PNL. Celelalte condiţii ale mandatului le vom stabili în cadrul BEx”.

În luna noiembrie, delegaţia PNL a fost formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan, Robert Sighiartău, Rareş Bogdan şi Florin Cîţu.

Guvernul Ludovic Orban a fost demis, miercuri, moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi UDMR fiind votată de 261 de parlamentari, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO