Eveniment

Poate să funcţioneze o ţară în care preşedintele şi premierul nu sunt în categoria celor mai bine plătiţi 1% din angajaţi, cu peste 3.000 de euro net pe lună?

Poate să funcţioneze o ţară în care preşedintele...

Autor: Adelina Mihai

23.08.2021, 17:20 987

Cu salarii mai mici de 3.000 de euro net, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Florin Cîţu au venituri de până la 7 ori mai mici decât subordonaţii lor şi nu se încadrează în categoria celor mai bine plătiţi 1% salariaţi din economie.

„Mai mult de 1% dintre angajaţii din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net. (...) România nu mai e o ţară a celor cu salarii mici“, a spus în urmă cu câteva săptămâni premierul Florin Cîţu, citând o analiză realizată de ZF.

Mirarea premierului Cîţu, al cărui salariu de la guvern este mai mic de 3.000 de euro net pe lună, aduce aminte de o anomalie care funcţionează în administraţia publică de prea mulţi ani. Preşedintele şi premierul, cele mai înalte funcţii din administraţie, au venituri de câteva ori mai mici decât şefii unor instituţii din subordinea lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO