Eveniment

Podul Constanţa din Bucureşti, care era în plan de reabilitare încă din 2006, la un pas de a fi o ruină. PMB: CFR a dat asigurăsi că îl va reabilita

Podul Constanţa din Bucureşti, care era în plan de...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

23.04.2018, 15:29 241

Potrivit mai multor fotografii postat pe reţelele de socializare, Podul Constanţa din Bucureşti se află în stare de degradare. Primăria Capitalei a precizat că podul este în administrarea CFR, iar în cadrul unor discuţii recente, compania a dat asigurări că îl va reabilita.

"Prin urmare, singura instituţie abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA", potrivit PMB.

Instituţia precizează că, prin direcţia de specialitate, a emis, la cererea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, două autorizaţii de construire în anul 2006, însă ulterior CFR SA nu a depus nicio altă cerere pentru emiterea autorizaţiilor de construire.

"Autorizatiile emise în anul 2006 sunt următoarele: autorizaţia de construire nr. 221 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului Bucureşti - tronson sector 1 + 2 fără Staţia CF Bucureşti Băneasa”, autorizaţia de construire nr. 222 din 19.04.2006 - „Reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului Bucureşti - Staţia CF Bucureşti Băneasa”", transmite PMB.

De asemenea, primăria susţine că sigurul aviz cerut în ultimi ani pentru Podul Constanţa a fost în 13 iulie 2017, când, la cererea CFR, PMB a emis un aviz de intervenţie pentru "lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanţii la traficul rutier în zona Pod Constanţa (intersecţia Calea Griviţei cu sos. Chitilei - Bd Bucureştii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA Bucureşti, sucursala regionala Bucureşti - sectia L3 Bucureşti".

"Zilele acestea, specialiştii Municipalităţii au avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care au dat asigurări că vor demara de urgenţă procedurile pentru punerea în siguranţă a podului, pe care îl vor reabilita concomitent cu lucrările de modernizare a carosabilului ce vor fi realizate de Primăria Capitalei pe Calea Griviţei. Menţionăm că Primăria Municipiului Bucureşti are prevăzuţi bani în bugetul pe anul 2018 pentru lucrări de reabilitare a carosabilului şi a căii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviţei, iar Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va actualiza în regim de urgenţă studiul de fezabilitate pentru supralărgirea Căii Griviţa (incluzând zona Podului Constanţa) dar şi a Bd Bucureştii Noi, pe porţiunea care nu a fost reabilitată odată cu lucrările la linia de metrou M4, astfel încât proiectul să fie demarat anul acesta", menţionează sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO