Eveniment

Poleiul face sute de victime în România: Sute de români au ajuns la spital cu fracturi, în urma căzăturilor din cauza poleiului

Poleiul face sute de victime în România: Sute de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

25.01.2019, 13:15 74

Secţiile de Urgenţe ale spitalelor judeţene din Galaţi şi Brăila sunt asaltate de pacienţii care au căzut pe stradă din cauza poleiului şi s-au ales cu contuzii, traumatisme, entorse şi fracturi. De joi dimineaţă, la UPU Galaţi s-au prezentat 375 de pacienţi, iar la Brăila aproximativ 100.

Ca să facă faţă numărului mare de solicitări, reprezentanţii unităţilor medicale au suplimentat personalul de gardă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Galaţi, începând de joi, la ora 6.00, s-au prezentat 375 de pacienţi, majoritatea persoane cu fracturi şi traumatisme rezultate în urmă căzăturilor pe polei.

Medicii şi asistentele de gardă fac eforturi ca să acopere volumul mare de muncă.

„Avem o creştere a cazurilor de <n> ori, probabil că de 10 ori. Pe biroul meu sunt numeroase foi ale pacienţilor pe care nici nu am apucat să-i văd, este enorm de lucru”, a declarat presei medicul Lidia Şandru.

Şi la Brăila este o situaţie asemănătoare. De la apariţia poleiului, la UPU Brăila au ajuns în jur de 100 de pacienţi cu fracturi, entorse şi traumatisme, 16 dintre aceştia necesitând internare.

„Avem 16 internări până acum. În total, în jur de 100 de persoane s-au prezentat la Urgenţe cu fracturi şi entorse după ce au căzut pe stradă. Este o creştere foarte mare, într-o zi normală avem între două şi cinci internări. De aceea, am suplimentat personalul mediu, au venit de acasă, din zilele lor libere, nu avem ce face”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Judeţean din Brăila, Delia Râşnoveanu.

Şi serviciile de ambulanţă din Galaţi şi Brăila sunt sufocate de numărul apelurilor venite la 112 pentru persoane căzute pe stradă. În ultimele 24 de ore, echipajele de pe salvări au lucrat la foc continuu, fiind numeroase momentele în care nu au existat ambulanţe pentru noi misiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO