Eveniment

Politehnica Bucureşti - cel mai bine clasată universitate din România în topul URAP

Politehnica Bucureşti - cel mai bine clasată...

Autor: Elvira Gheorghita

08.01.2016, 21:57 626

UPB ocupă locul 621 în clasamentul internaţional, fiind urmată de Universitatea Babeş-Bolyai (690) şi Universitatea din Bucureşti (726).

Politehnica a avut astfel cel mai semnificativ trend de creştere în ultimii cinci ani dintre universităţile europene, ocupând locul 1.385 în lume în 2011, 1.091 în 2013 şi în prezent locul 621.

Totodată, Universitatea Politehnica a avansat în clasamentul la nivel european de la locul 513 în 2011 la locul 267 în prezent.

Clasamentul URAP se bazează exclusiv pe datele culese din bazele de date internaţionale (Web of Science, Scopus şi Google Scholar). Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea ştiinţifică exprimată prin numărul de articole publicate şi impactul cercetărilor ştiinţifice prin numărul de citări), dar şi la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor ştiinţifice în comunitatea internaţională precum şi colaborările ştiinţifice de nivel internaţional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO