Eveniment

Poliţia a identificat şoferiţa care refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor din Ploieşti şi a circulat zeci de kilometri pe contrasens şi cu luminile stinse pe autostrada A3

Poliţia a identificat şoferiţa care refuzat să...

Autor: Daciana Ilie

16.06.2013, 13:18 3150

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, femeia, în vârstă de 45 de ani, a mai avut dosar de cercetare penală pentru infracţiuni rutiere, fiind cercetată pentru conducere sub influenţa substanţelor psihotrope, dosarul fiind finalizat cu nînceperea urmăririi penale.

Şoferiţa a fost oprită sîmbătă noapte, în jurul orei 02.40, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino din Ploieşti, chiar în faţa sediului Poliţiei Municipale, de către un echipaj care făcea control în trafic. Femeia a încetinit, unul dintre agenţii de la rutieră s-a apropiat de maşină, iar în momentul în care acesta a băgat mâna pe geamul maşinii pentru a lua actele femeii şoferiţa a tras centura de siguranţă şi pornit, rănindu-l pe agent la mână.

Poliţistul a fost nevoit să urce pe maşina femeii ca să nu fie rănit mai grav, iar după aproximativ o sută de metri s-a aruncat de pe autoturism.

Un echipaj de poliţie a plecat în urmărirea femeii şi a oprit-o pe o stradă din Ploieşti, însă şoferiţa a refuzat să iasă din maşina în care se blocase, pretinzând că se simte rău, la un moment dat reuşind să fugă şi să iasă din oraş. Ulterior, ea a intrat pe autostrada A 3 Bucureşti – Ploieşti, unde a circulat pe contrasens şi cu farurile stinse câteva zeci de kilometri. Poliţiştii au reuşit să o prindă la intrarea din zona de nord a Capitalei.

Subcomisarul Florin Aristan, şeful biroului Poliţiei rutiere Ploieşti, a declarat că în momentul în care a fost prinsă femeia s-a opus, astfel încât poliţiştii au fost nevoiţi să o încătuşeze. Surse apropiate anchetei au declarat că poliţiştii au fost nevoiţi să folosească spray lacrimogen pentru a reuşi să o scoată din maşină pe femeie.

La audieri, ea le-a spus anchetatorilor că a fugit fiindcă era urmărită de mafia rusească.

La ora transmiterii acestei ştiri, femeia, care este cercetată pentru ultraj, dar şi pentru infracţiuni rutiere, se află la sediul Parchetului, unde este cercetată.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului trecut ea a mai fost cercetată penal de poliţiştii din Vrancea pentru conducere sub influenţa substanţelor psihotrope, însă dosarul s-a finalizat cu neînceperea urmăririi penale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO