Eveniment

Poliţia Capitalei despre focarul de infecţie de la furturi auto: 10 poliţişti testaţi pozitiv

Poliţia Capitalei despre focarul de infecţie de la...

Autor: Andreea Tobias

06.06.2020, 11:13 75

Zece poliţişti de la Serviciul Furturi Auto din cadrul Poliţiei Capitalei au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar alţi 10 se află în izolare acasă. Primul caz pozitiv a fost înregistrat în 26 mai, anunţă Poliţia Capitalei.

La Serviciul Furturi Auto din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti 10 poliţişti au fost testaţi pozitiv, iar alţi 10 se află în izolare la domiciliu.

Primul caz pozitiv a fost înregistrat în 26 mai, iar în urma anchetei epidemiologice au intrat în izolare la domiciliu poliţiştii care au intrat în contact direct cu cel confirmat pozitiv, transmite Poliţia Capitalei.

A doua zi, au fost diagnosticaţi pozitiv alţi doi poliţişti.

„Începând cu data de 26 mai 2020, din personalul aflat în izolare, au fost înregistrate alte patru cazuri confirmate. Ulterior, în luna iunie, în data de 4 şi respectiv 5, alţi doi poliţişti au fost confirmaţi pozitiv, 10 colegi fiind în izolare la domiciliu. Au fost efectuate anchete epidemiologice şi până în prezent întreg spaţiul unde îşi desfăşoară activitatea serviciul a fost dezinfectat, ultima dată, ieri, 5 iunie. S-a pus în discuţie relocarea temporară a subunităţii , pentru asigurarea continuităţii serviciului poliţienesc”, anunţă sursa citată.

Conform acesteia, întreg personalul este, în continuare, monitorizat, starea de sănătate a celor care au intrat în contact cu cazurile pozitive este monitorizată prin medicul de unitate, urmând ca etapizat, tot personalul sa fie testat.

În toate situaţiile, cazurile au fost raportate în regim de urgenţă, pentru a se putea lua toate măsurile necesare în limitarea numărului de infectări.

Sindicatul Europol a acuzat vineri că după prima infectare cu noul coronavirus a unui poliţist de la Serviciul de Furturi de Auto s-a muşamalizat situaţia şi nimeni nu vorbeşte despre numărul de infectaţi din familiile poliţiştilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO