Eveniment

Poliţia ia atitudine: Şase protestatari din faţa casei lui Gheorghe Dincă, amendaţi de poliţişti şi jandarmi

Poliţia ia atitudine: Şase protestatari din faţa casei...

Autor: Carmen Dumitrescu Rusan

05.08.2019, 12:40 819

Mai multe persoane care au protestat în ultimele zile în faţa casei lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că a omorât două fete în Caracal, au fost amendate de poliţişti şi jandarmi pentru tulburarea ordinii publice sau pentru că ar fi adus injurii oamenilor legii. 

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Olt au anunţat că, în ultimele zile, au fost aplicate două amenzi persoanelor care au protestat în faţa casei lui Gheorghe Dincă din Caracal. Astfel, au fost sancţionaţi doi bărbaţi, unul pentru că ar fi aruncat cu ouă în casa lui Gheorghe Dincă, iar cel de-al doilea pentru că a strigat şi a tulburat ordinea şi liniştea publică.

„Au fost aplicate două sancţiuni. Prima sancţiune a fost aplicată unui bărbat născut în 1966, din Caracal. Acesta, în 26 iulie la ora 23.15 a aruncat cu două ouă crude în poarta imobilului de pe strada Craiovei, la nr 169. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă de 100 de lei. O altă amendă a fost dată în 28 iulie la ora 23.10 unui bărbat care se afla pe strada Craiovei, în dreptul imobilului 171, care a tulburat ordinea şi liniştea publică prin strigăte. La intervenţia patrulei de jandarmi, bărbatul a refuzat să se legimitimeze. Acesta a fost amendat cu suma de 500 de lei, din care 200 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi 300 de lei pentru refuzul legitimării", a precizat Simona Floricel, din cadrul IJJ Olt.

Poliţiştii din Caracal au aplicat patru amenzi protestatarilor care le-ar fi adus injurii. Prima amendă, în valoare de 300 de lei, a fost dată în 28 iulie, iar celelalte trei o zi mai târziu, ultimele fiind în valoare de câte 500 de lei.

„Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât potrivit legii penale să fie considerate infracţiuni: săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice", a precizat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO