Eveniment

Poliţia Română a scos la concurs alte aproape 2.400 de posturi pentru angajări din sursă externă

Poliţia Română a scos la concurs alte aproape 2.400 de...

Autor: Mediafax

01.10.2016, 12:57 1705

Poliţia Română a scos la concurs 2.397 de posturi pentru încadrare din sursă externă, 2.303 dintre acestea fiind pentru încadrare directă de agenţi în structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori câini, se arată într-un comunicat remis agenţiei de presă MEDIAFAX de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Dintre cele 2.397 posturi, 2.303 sunt pentru încadrare directă de agenţi în structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori câini. Celelalte 94 sunt pentru reîncadrarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie, care au avut calitatea de poliţişti şi pot fi reîncadraţi, în conformitate cu prevederile art. 9, alin.21 din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului cu modificările şi completările ulterioare şi care au studii corespunzătoare cerinţelor postului, respectiv îndeplinesc condiţiile legale", se notează în comunicat.

Cei care vor să devină poliţişti se pot înscrie în perioada 3-7 octombrie. Detaliile privind condiţiile de înscriere, documentaţia necesară,tematica şi bibliografia pot fi consultate pe paginile web oficiale ale structurilor teritoriale de poliţie, mai anunţă IGPR.

Reprezentanţii instituţiei precizează că fiecare Inspectorat Judeţean de Poliţie îşi va alege intervalul orar în care primesc dosarele de înscriere ale candidaţilor.

Acţiunea face parte din planul Ministerului Afacerilor Interne de reducere a deficitului de personal, la începutul lunii septembrie fiind anunţate 5.416 posturi scoase la concurs pentru funcţii în cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, IGSU, Inspectoratul General pentru Imigrări, precum şi în alte structuri, destinate ofiţerilor şi agenţilor/subofiţerilor.

Reprezentanţii MAI susţin că este necesară această încadrare întrucât deficitul de personal este de aproximativ 17.500 de funcţii. Potrivit sursei citate, deficitul de angajaţi din cadrul structurilor MAI se menţine pentru că ieşirile din sistem au fost, în ultimele luni, cuprinse între 500 şi 1.000 de angajaţi. De la începutul anului, 8.026 de angajaţi şi-au încetat raporturile de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO