Eveniment

Poliţia Rutieră: Nu am fost solicitaţi la locul accidentului în care a fost implicat Traian Băsescu

Poliţia Rutieră: Nu am fost solicitaţi la locul...

Autor: Andrei Dumitrescu, Valentin Anghel

13.04.2013, 14:36 279

Comisarul şef de Poliţie Lucian Diniţă a confirmat totodată că, în astfel de situaţii, poliţiştii de la Rutieră nu sunt chemaţi deoarece părţile implicate ajung la o înţelegere amiabilă.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov au declarat, la rândul lor, că nu au fost chemaţi la locul accidentului.

"Nu s-a sunat nici direct la noi, nici la 112. A fost o simplă tamponare", au spus sursele citate.

Preşedintele Traian Băsescu a fost implicat într-un accident auto uşor, în zona podului Otopeni, autoturismul pe care îl conducea tamponând uşor o altă maşină, şeful statului admiţând că incidentul a avut loc din vina sa.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu a avut un accident uşor de circulaţie, s-a petrecut astăzi la prânz, în urmă cu aproximativ o oră (ora 12:45, n.r.) în zona Otopeni. Maşina care se afla în faţa sa a pus frână brusc, iar preşedintele a lovit-o din spate. Nu sunt persoane rănite sau victime, au fost doar afectate maşinile", a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului.

El a precizat că preşedintele a admis că este responsabil pentru incident, deoarece nu a păstrat distanţa regulamentară pentru a putea evita impactul cu autoturismul din faţa sa în momentul în care acesta a frânat.

"S-a mers pe procedura legală de înţelegere amiabilă între şoferi, permisă în cazuri de accidente minore", a precizat Oprea. El a adăugat că maşinile nu au fost avariate grav, fiind vorba doar de "zgârâieturi' şi "telescoape lovite".

De asemenea, întrebat dacă la faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie şi dacă permisul preşedintelui Băsescu a rămas la acesta sau şeful statului a primit penalizare cu puncte, Oprea a precizat că în caz de înţelegere amiabilă nu se ajunge până la această procedură.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă în maşina preşedintelui se mai aflau persoane.

Bogdan Oprea a menţionat că preşedintele Traian Băsescu se afla la volanul autoturismului Dacia Logan proprietate personală

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO