Eveniment

Poliţişti din Timiş, în Ungaria ca să ajute la identificarea victimelor accidentului de pe autostradă

Autor: Mediafax

31.10.2011, 10:19 176

Două echipe ale Poliţiei Rutiere Timiş au ajuns în Ungaria, la locul accidentului rutier în urma căruia au murit 14 români, pentru a ajuta la identificarea victimelor.

Opt dintre cei 14 români morţi în accidentul din Ungaria au fost identificaţi

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului, a declarat că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului pentru identificarea victimelor.

Moldovan a precizat că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 14 români care se aflau în microbuz.

De asemenea, şoferul camionului şi un pasager aflat în microbuz au fost răniţi, fiind transportaţi la spitalul din Szeged, a precizat şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul este blocat între Szeged şi Mako, pe sensul spre România.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Emil Andrei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că delegaţia care a plecat în Ungaria este formată din patru poliţişti, printre care şeful serviciului Poliţiei Rutiere Timiş, Petru Rumega şi şeful biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul aceluiaşi serviciu, Gheorghe Moldovan. Cei patru îi vor ajuta pe poliţiştii ungari la identificarea victimelor şi stabilirea circumstanţelor producerii accidentului de pe autostrada Szeged-Mako.

"În urmă cu o săptămână am încheiat un protocol de cooperare cu poliţia din Csongrad. Astfel de protocoale se încheie în fiecare an. Vom ajuta pe cât putem Poliţia ungară pentru a nu prelungi agonia familiilor victimelor acestui accident", a afirmat Andrei.

Accidentul s-a produs pe autostradă, în jurul orei 23.30, la jumătatea distanţei dintre localităţile Mako şi Szeged.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, preciza că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul, înmatriculat în Spania, venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO