Eveniment

Poliţiştii care şi-au aruncat caschetele riscă pedeapsa cu închisoarea de până la trei ani

26.09.2010, 13:48 33

Aruncarea caschetelor de către poliţişti şi de ceilalţireprezentanţi ai autorităţii statului, în cadrul protestului devineri din faţa Palatului Cotroceni, constituie infracţiune, carese pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la trei ani, potrivitCodului penal, informează Mediafax.

Articolul 236 din Codul penal referitor la ofensa adusă unorînsemne prevede că "orice manifestare prin care se exprimă dispreţpentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la şaseluni la trei ani; manifestarea prin care se exprimă dispreţ pentruemblemele sau semnele de care se folosesc autorităţile sepedepseşte cu închisoare de la trei luni sau un an sau cuamendă".

Sindicaliştii "Cartel Alfa", confederaţie la care sunt afiliaţişi poliţişti, au participat, vineri, la un miting în faţa PalatuluiVictoria. După aproximativ două ore de protest, în jurul orei 12.30aceştia au pornit într-un marş spontan, neautorizat, spre PalatulCotroceni, nemulţumiţi că preşedintele Traian Băsescu nu a venit săstea de vorbă cu ei, aşa cum i-au solicitat. Aproximativ 6.000 deprotestatari au pornit în marş, însă pe drum li s-au alăturat alte1.500-2.000 depersoane, potrivit Jandarmeriei Capitalei.

Ajunşi lângă intrarea oficială a Palatului Cotroceni, cătreplatoul unde şefului statului i se dă onorul în cadrulfestivităţilor oficiale, manifestanţii au aruncat cu sticle, cucaschete şi lumânări şi au început să strige "Ieşi afară, javrăordinară". Citiţi mai multe despre evenimentele de vineri pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO