Eveniment

Polonezii îşi ajută industria să facă faţă creşterii preţului la energie, ţările vestice la fel. Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie: Perspectivele pentru industria românească sunt sumbre

Polonezii îşi ajută industria să facă faţă...

Autor: Răzvan Botea

13.08.2019, 00:05 789

Preţul pe MW pentru un mare consumator industrial este de circa 300 de lei, din care 110 lei (peste o treime) reprezintă certificatele de emisii indirecte.

Companiile româneşti din indus­trie au handicap competitiv pe pieţele externe faţă de alte companii din vest sau, mai nou, din Polonia, care bene­ficiază de ajutoare pentru compen­sarea creşterii preţului curentului electric, în special pe fondul creşterii preţurilor certificatelor de emisii indirecte, a spus pentru ZF Petru Ianc, preşedintele Societăţii Române de Metalurgie.

La începutul acestei luni, parla­men­tul polonez a votat o lege care să ajute industria să facă faţă creşterii puternice a costurilor cu energia, generată mai ales de creşterea puternică a costurilor cu emisiile indirecte, scrie publicaţia franceză Le Figaro. Aceste compensaţii din partea statului se pratică în mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO