Eveniment

Polonia a cumpărat 60 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus, suficient pentru atingerea „imunităţii de turmă”. Însă aproape jumătate din populaţia ţării intenţionează să nu se vaccineze

Foto: Proteste ale extremei dreapta din 11 noiembrie 2020, Ziua Independenţei în Polonia

Foto: Proteste ale extremei dreapta din 11 noiembrie 2020, Ziua Independenţei în Polonia

Autor: Eduard Ivanovici

08.12.2020, 17:02 767

Polonia a cumpărat peste 60 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, a declarat marţi prim-ministrul Mateusz Morawiecki, pe măsură ce ţara se pregăteşte să înceapă programul de vaccinare în primele luni ale anului viitor, transmite Reuters.

Autorităţile plănuiesc să vaccineze întreaga populaţie adultă, circa 30 de milioane de persoane, şi să organizeze aproximativ 8.000 de puncte de vaccinare pe teritoriul ţării într-unul dintre cele mai mare eforturi logistice cu care s-a confruntat vreodată sistemul polonez de sănătate.

Totuşi, guvernul se poate confrunta cu o serie de probleme deoarece trebuie să îşi convingă populaţia de siguranţa şi eficienţa vaccinurilor.

Un sondaj realizat de centrul polonez de sondare a opiniei CBOS arată că aproape jumătate din populaţia ţării intenţionează să nu se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Polonia, ţară cu 38 de milioane de locuitori, numără până acum 1.076.180 de infecţii cu coronavirus şi 20.592 de decese, potrivit Worldometers. Aproximativ 740.000 de oameni au reuşit să se vindece.

Astăzi, Margaret Keenan, o femeie care împlineşte 91 de ani săptămâna viitoare, a devenit prima persoană vaccinată COVID-19 în Europa, ca parte a programului de imunizare efectuat de Sistemul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO