• Leu / EUR4.9250
  • Leu / GBP5.7274
  • Leu / USD4.7278
Eveniment

Pompier din Arad: Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu

Pompier din Arad: Nu am mai avut de-a face până acum cu o explozie urmată de un incendiu

Autor: Laura Buciu

29.05.2021, 15:09 77

Maiorul George Pleşca, pompier în cadrul ISU Arad, a explicat, sămbătă, intervenţia în cazul exploziei din Arad şi a spus că nu a avut de-a face până acum cu o explozie urmată de incendiu, de regulă lucrurile derulându-se exact invers.

Maiorul George Pleşca a explicat, sâmbătă, pentru Aleph News, intervenţia în cazul exploziei din Arad, precizând că, din experienţa în cadrul ISU Arad, nu au mai fost cazuri în care un autoturism să explodeze, apoi să urmeze un incendiu.

„Apelul la 112 s-a făcut în jurul orei 07:00. S-au deplasat trei echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad. Un echipaj de stingere, un echipaj de descarcerare şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii celor trei echipaje, autoturismul ardea generalizat, violent, cu posibilităţi de propagare la alte autoturisme parcate. În maxim 20 de minute, incendiul a fost lichidat. După lichidarea incendiului a fost găsită o victimă decedată pe scaunul şoferului. Având în vedere starea cadavrului, de carbonizare, nu am putut stabili dacă este femeie sau bărbat sau alte date. După lichidarea incendiului, de comun acord cu colegii de la poliţie, am stabilit să executăm o cercetare ulterioară pentru stabilirea cauzei probabile de producerea incendiulu”, a declarat pentru Aleph News, maiorul Pleşca George ISU Arad.

Întrebat dacă este prematură o stabilire a cronologiei evenimentelor, dacă a fost mai întâi o explozie şi apoi un incendiu sau un incendiu urmat de o deflagraţie, acesta spune că: „Trebuie făcută o cercetare amănunţită a autoturismului, a surselor de aprindere. Nu putem vorbi acum dacă a fost prima dată explozie şi apoi incendiu sau invers”.

Totuşi, din experienţa în cadrul ISU Arad, maiorul Pleşca spune că nu a mai întâlnit în Arad o explozie care să fie urmată de un incendiu în cazul unui autoturism.

„Noi nu am mai avut până acum de-a face cu o explozie urmată de un incendiu. Am avut autoturisme care au ars, apoi a urmat şi explozia. Dar nu este un caz ieşit din comun, din punctul de vedere al pompierilor, însă noi nu stabilim cauza exploziei. Există verificări şi competenţe pe care noi nu le avem. Au mai fost cazuri”, explică Maior George Pleşca, ISU Arad.

„În Arad nu am mai avut explozie urmată de un incendiu, la un autoturism, până acum. Cu siguranţă nu am avut în ultimii cinci ani”, a conchis Maior George Pleşca, ISU Arad.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc în parcarea unui supermarket din municipiul Arad, anunţă autorităţile locale. La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9250
Diferență: -0,1197
Ieri: 4.9309
Azi: 4.7278
Diferență: -0,2363
Ieri: 4.7390
Azi: 5.7274
Diferență: -0,2421
Ieri: 5.7413
Azi: 5.0120
Diferență: -0,2706
Ieri: 5.0256