Eveniment

Ponta: Codul Fiscal merge mai departe, cu orice preţ

Ponta: Codul Fiscal merge mai departe, cu orice preţ

Autor: Catalina Mihai

14.03.2015, 11:23 490

"Cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal ( la care Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă un rol determinant!). Vreau să asigur pe toată lumea că acest proiect merge mai departe, cu orice preţ şi în orice conjunctură politică!", a scris, sâmbătă dimineaţa, pe Facebook, premierul Victor Ponta.

"Dezvoltarea economică a ţării este direct legată de adoptarea şi implementarea acestui nou Cod - posibilă datorită muncii oamenilor din aceastăţară şi rezultatelor guvernăarii din 2012-2015!", a mai precizat Ponta.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, fiind suspectat că, în calitate de primar al oraşului Slatina, ar fi intervenit în favoarea unui om de afaceri în atribuirea unor contracte, cel din urmă promiţându-i 20 la sută din sumele încasate.

Vâlcov a fost audiat, vineri seară, de procurorii DNA, în calitate de suspect.

La ieşirea din sediul direcţiei, el le-a declarat jurnaliştilor că se consideră nevinovat şi că nu a luat mită.

Potrivit unui comunicat al procurorilor DNA, în cursul anului 2009, administratorul unei societăţi comerciale l-a contactat pe Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, judeţul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influenţarea factorilor de decizie din cadrul autorităţii contractante, în vederea câştigării unor licitaţii de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, oraşele Scorniceşti, Piatra Olt şi Drăgăneşti, să îi dea 20 la sută din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuţie a respectivelor lucrări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO