Eveniment

Ponta, despre privatizarea Oltchim:Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare

Ponta, despre privatizarea Oltchim:Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare

Autor: Mihaela Gradinaru

21.09.2012, 18:15 1266

Întrebat cine a câştigat licitaţia la Oltchim, el a răspuns: "Nu este în acest moment un anunţ oficial, pot să vă spun un singur lucru: oricine câştigă are între cinci şi zece zile termen să depună preţul de 203 milioane de lei după care să înceapă discuţiile privind datoriile la AVAS, Electrica, etc."

El a mai spus că speră ca cel care va câştiga licitaţia privind privatizarea Oltchim să ştie că nu este vorba "despre o joacă", ci despre mii de oameni şi "de un complex industrial pentru trei judeţe".

"Eu adresez o singură speranţă în numele a mii de oameni: că nimeni nu-şi bate joc de ei, de cei care au fost la licitaţie şi că nimeni nu ne înşeală pe toţi pentru că dacă ne-a înşelat cineva că a zis că are 203 milioane de lei de plătit şi după aceea încă câteva sute de milioane pentru investiţii va răspunde în faţa legii. Sper că cel care va fi declarat azi câştigător ştie că nu este vorba de o joacă, e vorba de mii de oameni şi de un complex industrial pentru trei judeţe. Dacă cineva crede că se joacă cu aşa ceva, se va arde foarte tare", a declarat Ponta.

El a mai spus că nu porneşte cu ideea că a fost o înşelăciune, ci pe ideea că cine a fost acolo a înţeles că nu este vorba "de o joacă".

Victor Ponta a participat, vineri, la Braşov, la lansarea primului elicopter Puma MK 2, aparţinând Forţelor Aeriene Britanice, modernizat la Fabrica de la Ghimbav. La evenimentul de la Braşov au fost prezenţi ambasadorii Marii Britanii, Martin Harris, şi Franţei, Philipe Gustin, precum şi Mircea Duşa, ministrul Administraţiei şi Internelor.

Oferta lui Dan Diaconescu pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 203,14 milioane lei (45 milioane euro).

Oferta firmei Chimcomplex, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este de 18,8 milioane lei, iar pentru acţiuni şi creanţa Electrica este oferită suma de 221,4 milioane lei.

Oferta firmei Aisa, a omului de afaceri Ştefan Vuza, pentru acţiunile deţinute de Ministerul Economiei este de 30 milioane de lei.

Compania PCC oferă în total 13,4 milioane lei (2,9 milioane euro) pentru acţiunile Ministerului Economiei la Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) şi creanţele Electrica şi AVAS asupra combinatului chimic.

Licitaţia a început în jurul orei 12.00, iar, la ora transmiterii acestei ştiri, este în derulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO