Eveniment

Ponta îl contrazice pe Şova: Lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti încep anul viitor, nu în 2017

Dan Şova

Dan Şova

Autor: Andreea Neferu

21.03.2014, 00:05 1530
Construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti, una dintre cele mai aşteptate şosele şi care ar urma să descongestioneze traficul pe Valea Oltului, va începe la 1 ianuarie 2017, susţine ministrul transporturilor Dan Şova, într-o postare pe blogul său.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a ţi­nut ieri să precizeze că lucrările vor începe anul viitor, nicidecum în 2017. „(...) Autostrada Piteşti-Sibiu se construieşte (...). Licitaţia pentru studiul de fezabilitate durează maximum 6 luni, conform normelor europene, şi a debutat deja la începutul acestei luni. Realizarea efectivă a studiului de fezabilitate va dura 24 de luni şi are alocaţi 28 mil. euro de la Comisia Europeană. După finalizarea studiului de fezabilitate, în maximum 6 luni vom licita construirea autostrăzii. Aşadar, la 1 ianuarie 2017 vom putea începe construirea autostrăzii“, spune Şova.

Acesta este cel de-al doilea termen pe care ministrul transporturilor îl anunţă în mai puţin de o lună pentru începerea construcţiei autostrăzii Sibiu-Piteşti, după ce la începutul lunii martie afirma, tot pe blogul său, că lucrările vor începe în 24 de luni, adică practic în prima parte a anului 2016.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a spus ieri în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Piteşti că, în realitate, lucrările de construcţie la autostrada Sibiu-Piteşti vor începe anul viitor cu tronsonul Piteşti-Curtea de Argeş. Ponta a mai spus că ministrul transporturilor Dan Şova ar trebui să nu mai scrie pe blog despre situaţia autostrăzilor din România, ci să iasă public şi să ofere detalii despre acestea. „O să îi spun lui Şova să vorbească, nu să scrie pe blog despre autostrăzi. Cred că nici el nu mai ştie ce scrie“, a spus Ponta.

În urmă cu doar trei luni, guvernul prezenta o hartă cu priorităţile de autostrăzi pentru anii următori, în care arăta că autostrada Sibiu-Piteşti nu mai este o prioritate pe termen scurt, urmând a fi finalizată abia în 2023.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 21.03.2014

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO