Eveniment

Ponta: Menţinem acciza de 7 eurocenţi la carburanţi. Băsescu a semnat acordul cu FMI

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ovidiu Bărbulescu

21.11.2013, 21:03 559

Guvernul va menţine prevederile proiectului de buget pe anul viitor, inclusiv introducerea accizei de 7 euro cenţi la litrul de carburant, deoarece au fost negociate cu FMI şi Comisia Europeană, iar preşedintele Traian Băsescu a semnat acordul cu aceste instituţii deşi putea să nu semneze, afirmă premierul Ponta.

El a făcut aceste precizări după ce Băsescu a ameninţat că nu va promulga legea bugetului şi o va retrimite Parlamentului, dacă guvernul nu renunţă la noua acciză de 7 eurocenţi pe litru de carburant.

Preşedintele poate retrimite Parlamentului spre rediscutare o lege, însă doar o singuă dată, după care este obligat să o romulge, indiferent dacă Legislativul tine sau nu seamă de observaţiile sale. Retrimiterea legii bugetului în Parlament a avea drept consecinţă o întârziere de câteva zile a promugării legii, dar este puţin probabil să intrăm în 2014 fără buget.

Ponta spune că noile taxe au fost negociate cu FMI, iar şeful statului este unu dintre semnatarii acordului cu Fondul.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO