Eveniment

Ponta vrea să asigure interimatul la Finanţe până miercuri, când Guvernul adoptă Codul Fiscal

Ponta vrea să asigure interimatul la Finanţe până...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

20.03.2015, 13:31 330

"Varianta luată în calcul este ca premierul să preia interimatul la Ministerul Finanţelor, nu neapărat pentru 45 de zile, cât este termenul legal, ci în principal până miercuri, când va fi adoptat Codul Fiscal", au arătat sursele.

Întrebat de jurnalişti dacă va prelua interimatul la Finanţe, Ponta a spus că va anunţa decizia după ce se va consulta cu preşedintele Klaus Iohannis.

Victor Ponta a anunţat anterior că, vineri seara, va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Klaus Iohannis despre "relaţiile instituţionale legate de demisia ministrului de Finanţe", precum şi despre alte probleme care trebuie rezolvate în perioada următoare.

"O să discut cu preşedintele despre ce avem de făcut în continuare. Deocamdată, am înregistrat, a semnat demisia lui Vâlcov şi cel mai important lucru - pentru România deja, nu doar pentru guvern - este ca luni să avem toate avizele, iar miercuri să vină la Parlament Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală, după care toate celelalte sunt secundare", a spus Ponta.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, după întoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discuţie privind numirea unui nou ministru de Finanţe.

"Vineri, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuţie referitoare la numirea unui nou ministru de Finanţe", se precizează în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a anunţat anterior că îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să revină la Bucureşti pentru a se consulta cu acesta referitor la numirea unui nou ministru de Finanţe.

"Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles", a spus Ponta.

Joi, premierul Victor Ponta a anunţat că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia, şi că va prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Duminică, Darius Vâlcov i-a înaintat premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, dar Ponta a precizat atunci că acesta va rămâne ministru până la finalizarea noului Cod Fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO