Eveniment

Popa: Nu cred că vor diferenţe foarte mari faţă de prognoza de creştere economică de 1,5%

Autor: Ovidiu Tempea

10.06.2011, 14:20 129

Creşterea economică se va situa în apropierea nivelului de 1,5%prognozat pentru acest an de Guvern şi FMI, riscurile privind operformanţă uşor mai slabă venind din schimburile cu ţările dinEuropa de Nord, în special Germania, şi din criza datoriilor,consideră viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

"Comenzile anticipate din Germania, în special, şi Europa deNord tind să fie puţin mai slabe (...) Să vedem cât de adâncă va fiaceastă zonă, pentru că de ea depinde creşterea economică, nu doarîn România, ci în toate statele din regiune cu care ne comparăm,Ungaria, Polonia, Cehia", a comentat Popa.

Oficialul băncii centrale consideră că formarea brută de capitalfix (investiţiile) va contribui la reluarea creşterii economice şiva deveni al treilea suport al revenirii, după de exporturi şiindustrie.

"Riscurile par să fie simetrice, este posibil să avem o creşteremai mare decât 1,5%, cât estimăm. Depinde de evoluţia Germaniei şia crizei datoriilor (...) Nu cred că vor fi diferenţe foarte marifaţă de 1,5%", a conchis Popa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO