ZF 24

Popoviciu: Becali raspunde de ale lui, eu nu ma bag in afacerile lui, dar vad ca el in ale mele da

02.04.2009, 12:02 43

Instanta suprema a decis miercuri seara ramanerea in libertate a omului de afaceri Puiu Popoviciu, a fostului sef al DGIPI Ilie Cornel Serban si a fostului seful Diviziei Operatiuni in cadrul DGA Petre Pitcovici.

Dupa audieri, Popoviciu a declarat ca ofiterul judiciar de la DNA Ion Motoc (denuntatorul din acest dosar) a incercat sa creeze un caz, potrivit Mediafax.
Intrebat daca Motoc a incercat sa-si faca un nume pe seama reputatiei sale, Popoviciu a raspuns afirmativ si a aratat ca ancheta din acest caz l-a determinat sa-i fie teama de “fragilitatea urmaririlor penale” din Romania.

Seban este acuzat ca a incercat sa-l ajute pe omul de afaceri Puiu Popoviciu sa scape de acuzatiile din dosarul Baneasa. In acest sens, Serban si Pitcovici l-au contactat pe politistul de la DNA, Ion Motoc, care se ocupa de cauza si care, ulterior, i-a denuntat pe cei doi.
La intrebarea daca ii este frica de George Becali, Popoviciu a raspuns: “Becali raspunde de ale lui, eu nu ma bag in afacerile lui, dar vad ca el in ale mele da”, potrivit Mediafax.

Becali a depus o sesizare in 2000 in legatura cu terenurile Universitatii de Agronomie pe care fostul rector, Ioan Alecu, le-ar fi introdus in contractual de asociere cu omul de afaceri Puiu Popoviciu in cadrul proiectului Banesa. “Am depus-o pentru ca eu am avut o oferta mai buna decat a lui Popoviciu si au ales-o pe a lui. Cand am cerut explicatii, le-am trimis o hartie oficiala si nu am primit niciun raspuns. Atunci am hotarat sa fac reclamatie, a declarat recent Becali pentru Gandul.

Dosarul Baneasa in care sunt cercetati penal Ioan Alecu si Gabriel Popoviciu a fost deschis in 2005-2006, iar in 14 februarie 2008 a primit neinceperea urmaririi penale de la Parchetul instantei supreme. Cauza a fost redeschisa de DNA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO