Eveniment

Populaţia globală a ajuns la 8 miliarde de oameni. Organizaţia Naţiunilor Unite preconizează că ritmul de creştere a populaţiei va începe să scadă. Chiar dacă populaţia globală atinge noi cote maxime, demografii notează că rata de creştere a scăzut constant, până la mai puţin de 1% pe an

Populaţia globală a ajuns la 8 miliarde de oameni....

Autor: Ramona Cornea

16.11.2022, 08:30 136

Astfel, ONU estimează că populaţia globală va atinge vârful la aproximativ 10,4 miliarde de oameni în anii 2080 şi va rămâne la acest nivel până în anul 2100 Proporţia persoanelor cu vârsta de 65 de ani sau peste va creşte la nivel global între 2022 şi 2050 La nivel mondial, în 2022, aproximativ 10% dintre persoane sunt încadrate în această categorie de vârstă.

Populaţia lumii a ajuns, marţi, la 8 miliarde de oameni, o valoare care reprezintă o „piatră de hotar în dezvoltarea umanităţii” înainte ca rata natalităţii să înceapă să scadă, potrivit unei proiecţii a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

„Această creştere fără precedent se datorează creşterii treptate a duratei de viaţă a oamenilor datorită îmbunătăţirii sănătăţii publice, nutriţiei, igienei personale şi medicinei. Este, de asemenea, rezultatul nivelurilor ridicate şi persistente de fertilitate din unele ţări”, scrie într-un comunicat al ONU, citat de CNN.

ONU afirmă că această cifră înseamnă că 1 miliard de oameni au apărut în populaţia globală în doar 12 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO