Eveniment

​Portul Constanţa preia din navele ce urmau să ajungă în porturi din Republica Moldova şi Ucraina

​Portul Constanţa preia din navele ce urmau să...

Autor: Miruna Diaconu

02.03.2022, 16:42 167
Portul Constanţa preia din navele care ar fi trebuit să ajungă în porturile din Republica Moldova sau Ucraina, conform informaţiilor furnizate de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime.

„În aceste zile, deoarece porturile din zona de conflict sunt parţial operaţionale, navele încărcate cu mărfuri pentru porturi din Republica Moldova şi Ucraina au solicitat descărcarea acestora în porturile maritime româneşti. Aceste nave sunt încărcate cu containere, mărfuri generale şi alte mărfuri vrac”, spune Florin Goidea, directorul general al Companiei Naţională Administraţia Porturilor Maritime.

Navele comerciale cu mărfuri pot solicita descărcarea în portul Constanţa, în funcţie însp de necesităţi şi de traseul iniţial, anunţă compania. Mărfurile care ar fi trebuit să ajungă în Ucraina vor fi descărcate în porturile locale şi vor putea pleca spre destinaţie pe căile ferate sau rutiere.

“Situaţia este în actualizare, navele comerciale cu mărfuri pentru porturile afectate de conflict pot alege să solicite descărcarea în portul Constanţa, în funcţie de necesităţi şi de traseul iniţial. În mod firesc, în această perioadă a crescut numărul de solicitări de operare a navelor comerciale, faţă de perioada anterioară. Porturile maritime româneşti au capacitatea de a opera această marfă, iar operatorii portuari au fost receptivi şi s-au adaptat la situaţia actuală”, precizează Florin Goidea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO