Eveniment

Poşta a lansat mandatul poştal de încasare facturi

Poşta a lansat mandatul poştal de încasare facturi

Autor: Mirabela Tiron

20.09.2016, 17:41 1576

Poşta Română a lansat un nou produs pentru clienţii care au de achitat facturile la utilităţi. Operatorul poştal a lansat mandatul poştal de încasare facturi, pe care clienţii îl pot folosi pentru 2,5 lei (scutit de TVA), indiferent de valoarea facturii.

Prin serviciul mandat încasare facturi, clienţii Poştei Române vor putea plăti facturile la utilităţi către principalii furnizori de căldură, electricitate, telefonie şi internet, în oficiile din toată ţara. Produsul constă într-o aplicaţie care scanează codul de bare al facturilor. Astfel, clientul se prezintă cu factura la ghişeu, oficiantul o scanează şi încasează banii. În cazul în care clientul nu are factura, oficiantul introduce manual datele clientului în aplicaţie: nume, prenume şi cod client.

„Lansarea acestui produs se încadrează în strategia operatorului naţional de servicii poştale de diversificare a portofoliului, având ca obiectiv creşterea veniturilor Poştei Române. Tariful aferent mandatului poştal încasare facturi face din acest produs unul extrem de competitiv”, a declarat Irina Purcaru, Directorul Direcţiei Operaţiuni şi Relaţii Comerciale.

Poşta Română a înregistrat, în 2015, un profit operaţional (EBITDA) de 6,8 milioane de lei (1,5 milioane de euro). Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România.

Acţionarul majoritar al Poştei Române este statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională (75%), iar Fondul Proprietatea (FP) deţine un pachet de 25% din acţiunile companiei. Poşta Română a contribuit la bugetul statului, în 2014 şi 2015, cu peste 160 de milioane de euro, constând în TVA aferent contractelor comerciale şi în contribuţii la bugetele de asigurări sociale, potrivit oficialilor companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO