Eveniment

Poşta Română anticipează un profit de 65 de milioane de lei în 2014, după pierderi de 500 de milioane de lei în şase ani

Poşta Română anticipează un profit de 65 de milioane...

Autor: Adrian Dumitrache

30.10.2014, 00:05 352

"După pierderile din ultimii ani, Poşta Română va încheia anul 2014 cu un profit de 65 milioane de lei. La începutul anului, speram să încheiem pe zero, dar cifrele arată că managementul companiei şi-a făcut treaba", a spus ministrul.

În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Anul trecut, pierderile au atins 29,43 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,15 miliarde de lei.

În privinţa privatizării, Cotovelea a spus că se aşteaptă ca, în martie-aprilie 2015, ca operatorul poştal belgian bpost să depună o ofertă angajantă în privinţa achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni al Poştei Române.

"Vom analiza foarte atent viitoarea ofertă angajantă a bpost pentru că Poşta Română va avea nevoie de circa 100 milioane de euro pentru investiţii în retehnologizare şi modernizare în următorii 5-6 ani pentru a deveni mai flexibilă şi pentru a aborda noi segmente de business.Dacă oferta va fi bună, vom semna contractul de privatizare. Dacă nu, vom discuta la nivelul Guvernului ce vom face peste 4-5 luni. Vrem o similitudine între Poşta Română şi cea belgiană", a spus Cotovelea.

Prezent la eveniment, directorul general al Poştei Române, Alexandru Petrescu, a spus că salariile angajaţilor companiei vor fi majorate, în medie, cu circa 100 lei brut.

"Vom înregistra la ITM în scurt timp un act adiţional la contractul colectiv de muncă. În medie, fiecare salariat al companiei va primi circa 100 lei brut la salariu, în medie. Este o investiţie a companiei în oameni, care vor fi astfel motivaţi să muncească mai bine, să fie mai productivi", a spus Petrescu, precizând că majorarea salariilor este susţinută din profitul companiei, care a crescut în urma contractelor câştigate în ultima perioada.

Cu aproximativ 27.000 de salariaţi, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.687 de unităţi.

Acţionarii companiei sunt Ministerul pentru Societatea Informaţională - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO