Eveniment

Poziţia externă a economiei României: exporturile pe cap de locuitor ale României sunt de trei ori mai mici decât ale Ungariei. Ce este de făcut?

Autor: Răzvan Botea

10.06.2022, 18:30 1943

România a adăugat la deficitul comercial la bunuri trei miliarde de euro în primele patru luni din 2022 (an/an), astfel încât balanţa comercială a ajuns la minus 10 mld. euro.

România are exporturi de bunuri pe cap de locuitor de sub 4.000 de euro în 2021, un nivel de aproape trei ori mai mic decât cel al Ungariei, arată datele institutelor naţionale de statistică agregate de ZF. Exporturile cresc de al an la an, însă mult mai lent decât importurile, astfel încât deficitul comercial la bunuri al României a ajuns la aproape

24 de mld. de euro în 2021 şi, dacă se păstrează ritmul de creştere de la patru luni din 2022, deficitul comercial la bunuri ajunge la peste 30 de miliarde de euro anul acesta. De ce este România pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul competitivitate externă?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO