Eveniment

Prăbuşirea imperiului FTX ”infectează” industria crypto şi duce la scăderi în masă. Exodul investitorilor din Solana se adânceşte, criptomoneda scăzând cu peste 61% în ultimele zile. Fondatorul FTX este interogat de poliţie, în încercarea disperată de a desluşi cum unde au dispărut 600 mil. euro din platformă

Piaţa cripto a pierdut aproximativ 200 de miliarde de dolari

Prăbuşirea imperiului FTX ”infectează” industria...
13.11.2022, 17:32 2561

Consecinţele prăbuşirii imperiului FTX continuă să se reverse în industria crypto, iar Solana, care era legată de un blockchain susţinut de Sam Bankman-Fried, a scăzut pentru a treia zi duminică. Piaţa cripto a pierdut aproximativ 200 de miliarde de dolari în valoare în ultima săptămână, scrie Bloomberg. 

Solana s-a prăbuşit cu 8,53% în ultimele 24 de ore, ceea ce duce scăderea totală la peste 61% în ultima săptămână. Bitcoin şi Ethereum au pierdut 22%, respectiv 24% din valoare

Bankman-Fried, fondatorul FTX, a fost interogat sâmbătă de poliţia şi autorităţile de reglementare din Bahamas, potrivit unei persoane familiare cu acest subiect, în timp ce autorităţile încearcă să desluşească ce a dus la prăbuşirea FTX şi a afiliaţilor săi, care au solicitat vineri protecţia Capitolului 11 în SUA.

Mai mult de 600 de milioane de dolari în criptomonede au părăsit vineri portofelele companiei falimentare FTX, fără o explicaţie clară, scrie Coin Desk.

La scurt timp după aceea, FTX a declarat pe canalul său oficial Telegram că a fost aplicaţia şi siteul au fost piratate, instruind utilizatorii să nu instaleze noi actualizări şi să şteargă toate aplicaţiile FTX.

"FTX a fost piratat. Aplicaţiile FTX sunt malware. Ştergeţi-le. Chat-ul este deschis. Nu intraţi pe site-ul FTX, deoarece s-ar putea descărca troieni", a scris un administrator de cont în chat-ul Telegram Support FTX.

Câteva ore mai târziu, consilierul general al FTX a dezvăluit într-un tweet că FTX US şi FTX.com îşi mutaseră toate activele digitale ”la rece” şi că a accelerat procesul din cauza hackerilor. "În urma depunerii declaraţiilor de faliment în baza Capitolului 11 - FTX US şi FTX.com au iniţiat măsuri de precauţie pentru a muta toate activele digitale în depozite", a declarat Miller. "Procesul a fost accelerat în această seară - pentru a atenua daunele la observarea tranzacţiilor neautorizate."

Potrivit datelor, diverse tokenuri Ethereum, precum şi Solana şi Binance Smart Chain au ieşit din portofelele oficiale ale FTX şi s-au mutat pe burse descentralizate precum 1inch. Atât FTX, cât şi FTX US par a fi afectate.

Platforma de tranzacţionare crypto FTX a intrat vineri în insolvenţă, în timp ce Sam Bankman-Fried demisionează din poziţia de CEO, însă saga continuă, în contextul în care prăbuşirea neaşteptată a uneia dintre cele mai mari platforme la nivel global a atras atenţia autorităţilor din SUA, Europa şi Canada, potrivit Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO