Eveniment

Prahova: Zeci de tone de combustibil, puse sub sechestru de Poliţie în urma unor controale la firme

Prahova: Zeci de tone de combustibil, puse sub sechestru...

Autor: Daciana Ilie

19.01.2013, 17:38 646

Potrivit unui comunicat dat publicităţii sâmbătă de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, în urma unor controale făcute vineri la patru antrepozite fiscale de produse energetice şi la cinci staţii de distribuţie a carburanţilor din judeţul Prahova au fost indisponibilizate 70 de tone de combustibil lichid greu, 15 tone de combustibil lichid uşor şi 15 tone de ulei uzat.

Măsura a fost luată în condiţiile în care în urma controalelor poliţiştii şi comisarii Gărzii Financiare au constatat două infracţiuni de evaziune fiscală, în urma cărora bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 120.000 de lei.

În urma aceloraşi controale, pe lângă infracţiunile de evaziune fiscală echipele de control au constatat şi alt gen de abateri. Astfel, doi dintre agenţii economici controlaţi au primit amenzi în valoare de 120.000 de lei întrucât îşi desfăşurau activitatea fără a deţine autorizaţii de mediu.

În plus, au fost aplicate amenzi de 20.000 de lei pentru nereguli constatate în activitatea de comerţ din benzinăriile controlate.

În urma controlului început vineri, trei agenţi economici au fost chemaţi la sediul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Prahova pentru verificări suplimentare. La ceilalţi agenţi economici continuă controalele cu privire la legalitatea achiziţionării produselor expuse spre vânzare.

Acţiunea de control la agenţii economici din domeniul comerţului cu produse petroliere din judeţul Prahova a început vineri, în condiţiile în care anchetatorii aveau informaţii legate de faptul că uni agenţi economici eludează plata taxelor şi accizelor aferente comerţului cu produse petroliere. La controale participă aproximativ 40 de poliţişti, comisari ai Gărzii Financiare şi de la Protecţia Consumatorului, dar şi reprezentanţi ai Vămii Prahova şi Direcţiei Judeţene de Metrologie Legală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO